شماره اظهارنامه: 139450140003010684

تاریخ اظهارنامه: 1394/09/29
شماره ثبت : 92243
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد

تاریخ ثبت: 1396/02/30
طبقه بندی بین المللی: G01N 21/78 G09F 3/00 A23L A23L 1/00

خلاصه اختراع : از آنجاييكه غذا يكي از عوامل تأمين كننده سلامت جامعه محسوب مي¬شود، تجزيه و تحليل غذايي براي ارزيابي ارزش غذايي، كنترل كيفيت محصولات تازه و فرآوري، و نظارت بر مواد غذايي و ساير آلاينده هاي سمي موجود در آن مهم است. روش هاي فرآوري ناسالم مواد غذايي منجر به توليد عوامل سرطان زا مي گردد كه يكي از اين عوامل آكريل آميد مي باشد كه در اثر سرخ كردن و برشته كردن با درجه حرارت بالا (°C 120 و يا °F 248) در مواد غذايي مختلف مانند نان، برنج، ماهي، سوسيس و كالباس، پيتزا، محصولات فرايند شده سيب زميني و ذرت، گوشت قرمز، بيسكويت، قهوه، غلات صبحانه و... توليد مي¬گردد. بنابراين اندازه گيري ساده و مقرون به صرفه آكريل آميد در نمونه هاي غذايي توجه بسياري از دانشمندان را جلب كرده است. عمده روش هاي گزارش شده براي اين هدف از دستگاه هاي GC-MS و LC-MS استفاه مي¬كنند كه خيلي گران هستند و در آزمايشگاه هاي محدودي وجود دارند. در اين تحقيق، براي اولين بار، يك روش سريع، آسان و ارزان براي تعيين حساس و دقيق آكريل آميد در نمونه هاي پيچيده غذايي معرفي شده است؛ بدين شكل كه آكريل آميد توسط روش ميكرواستخراج فاز جامد از فضاي فوقاني (SPME) استخراج شد و پس از به دام افتادن روي سطح جاذب به طور مستقيم به دستگاه تجزيه اي كرماتوگرافي گازي-آشكارساز يونش شعله اي (GC-FID) تزريق گرديد. بر خلاف تمام روش هاي موجود، آكريل آميد موجود در نمونه¬هاي غذايي بدون هيچگونه عمليات آماده سازي و در يك مرحله بصورت مستقيم مورد استخراج قرار گرفت. با اين روش جديد، براحتي مي توان انواع نمونه هاي غذايي را (بدون هرگونه مشتق سازي و تغيير در نمونه) بطور مستقيم مورد استخراج و آناليز قرار داد. در اين روش مقدار مشخصي نمونه چيپس سيب زميني درون ويال ريخته مي شود. با قرار دادن فيبر در فضاي فوقاني ويال، آكريل آميد روي سطح فيبر جذب مي شود و سپس آناليت استخراج شده به دستگاه GC-FID تزريق مي شود. براي بهينه سازي و ارزيابي قابليت كاربرد روش HS-SPME بهينه شده براي آناليز نمونه¬هاي حقيقي، روش براي استخراج و اندازه گيري آكريل آميد در نمونه¬هاي مختلف چيپس سيب زميني به كار گرفته شد. در مرحله بعد، به منظور ارزيابي صحت نتايج به دست آمده روش پيشنهادي، نمونه¬هاي حقيقي همچنين با روش قديمي استخراج سوكسله جفت شده با دستگاه GC-MS آناليز شدند. نتايج به دست آمده هر دو روش قابل مقايسه بودند. لازم به ذكر است كه معايبي مانند حجم زياد نمونه و استفاده از حلال هاي آلي سمي، كار با روش سوكسله را زمان بر، وقت گير و مخرب محيط زيست كرده است. همچنين به دليل پاك سازي نامناسب، حلال آلي قادر نيست آناليت را در حضور تركيبات مزاحم موجود در بافت نمونه استخراج نمايد و امكان هم زدن نمونه در راستاي سرعت بخشيدن به روند استخراج وجود ندارد. از معايب ديگر روش اين است كه استفاده از زمان طولاني جهت استخراج در نقطه جوش حلال، آناليت هاي حساس به حرارت را تخريب مي كند. در حاليكه SPME روش بسيار قدرتمندي براي آماده سازي نمونه در آزمايشگاه و همچنين در محل مي باشد و تغليظ، استخراج و معرفي نمونه به دستگاه كروماتوگرافي را در يك مرحله انجام مي دهد. سادگي و تك مرحله اي بودن روش، امكان هدر رفتن آناليت را كاهش مي دهد.

لینک کوتاه این صفحه : darkob.co.ir/zpV6EXqDW

جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.

- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران

- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)

- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع

دیگر اختراع/اختراع ها با مالک/مخترع مشابه