عنوان اختراع: تولید پودر عصاره آبی عناب با استفاده از خشك كن پاششی
اظهارنامه: 1398/02/11
اظهارنامه: 139850140003000975
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1398/12/04
ثبت: 100431
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: دانشگاه فردوسی مشهد - سازمان جهاددانشگاهی واحد استان خراسان رضوی
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: محمد مالكی - فخری شهیدی - حامد حسینی - شادی بلوریان
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
میوه عناب با نام علمی Ziziphus jujube متعلق به خانواده Rhamnaceae، یك درخت میوه مقاوم است. این گیاه به طور گسترده به عنوان یك داروی سنتی برای درمان بی خوابی و استرس به صورت تازه و خشك استفاده می گردد و دارای اثرات ضد سرطان می باشد. در این اختراع، از عصاره آبی آرد میوه عناب جهت تولید پودر عصاره عناب با استفاده از روش خشك كن پاششی استفاده گردید. به این منظور، میوه عناب ابتدا خشك شده، تبدیل به آرد گردید و عصاره آبی آن استخراج شد، سپس با مقدار مناسب مالتودكسترین مخلوط شده و در دمای 177 درجه سانتی گراد با استفاده از یك خشك كن پاششی خشك گردید. عناصر تشكیل دهنده پودر حاصل شامل عصاره آبی خشك شده میوه عناب و مالتودكسترین بوده و این محصول قابل استفاده در تولید نوشیدنی های طبیعی فاقد شكر و به عنوان بهبود دهنده طعم، بافت و ویژگی های تغذیه ای در انواع فراورده های غذایی از جمله محصولات پخت، لبنی و شكلات می باشد.