عنوان اختراع: فرایند تولید مكمل خوراكی از جلبكهای دریایی
اظهارنامه: 1398/01/18
اظهارنامه: 139850140003000232
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1399/07/19
ثبت: 102572
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: آقای مرتضی یوسف زادی
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: مریم كوكبی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
این اختراع در ارتباط با روشی برای تولید نمك گیاهی از ماكروجلبكهای دریایی میباشد. گونههای ماكروجلبك غنی از ید و مواد معدنی میتوانند برای ساخت نمكهای خوراكی با منشأ طبیعی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرند؛ بهطوریكه علاوه بر ایجاد طعم شوری، ید و مواد معدنی دیگر مورد نیاز مصرفكنندگان را نیز بهطور طبیعی تأمین نماید. پس از غربالگری اولیه، دو گونه Sargassum و zanardinii Nizamuddinia از بین ماكروجلبكهای قهوه ای انتخاب و به ترتیب از سواحل جزیره قشم و چابهار به صورت توده ای جمع آوری، شستشو، خشك و آماده سازی شدند. آنالیز EDS دو نمونه ماكروجلبك پیشنهادی وجود ید را به میزان 3/0 و 4/0 درصد وزنی در هر دو نمونه نشان می دهد (جدول 1 و 2). همچنین درصد بالاتر عنصر پتاسیم در مقابل درصد پایین عنصر سدیم در هردو آنالیز EDS و ICP كه نشان دهنده مقدار بالاتر نمكهای پتاسیم در آنها می باشد از مزایای نمك اختراعی به شمار می رود. چرا كه در نمك طعام و نمك دریای رایج در بازار، تنها نمك فلزی كه عامل ایجاد طعم شوری است، نمك سدیم (Nacl) می باشد و عنصر سدیم از عوامل اصلی ایجاد فشار خون و بیماریهای قلبی عروقی است. این اختراع می تواند جایگزین نمك طعام معمولی شود كه حاوی عنصر سدیم (عامل فشارخون) بوده و ید به صورت شیمیایی به آن افزوده میشود.