اظهارنامه: 1399/07/08
اظهارنامه: 139950140003005901
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1399/10/06
ثبت: 103259
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: آقای ابراهیم فولادی - موسسه پژوهشکده علوم و صنایع غذایی - آقای بهروز قرآنی - خانم بهاره عمادزاده
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: بهاره عمادزاده - ابراهیم فولادی - بهروز قرآنی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
اختراع حاضر، نانو حسگر ترموكرومیك غیر برگشت پذیر جهت پایش فساد محصولات غذایی است كه با استفاده از روش الكتروریسی تولید شده است. این اختراع مربوط به حوزه نیازهای انسانی زیربخش علوم و صنایع غذایی می باشد. پتانسیل و انعطاف پذیری حسگرهای تولید شده كه حاوی رنگهای سولفوره می باشد امكان استفاده و كاربرد آنها را در مورد طیف وسیعی از محصولات فراهم می سازد. برچسبهای نشان دهنده تازگی محصول از جمله حوزه های مورد توجه محققین و دست اندركاران حوزه غذا می باشند. اما در این اختراع، تولید این برچسبها با استفاده از فرایند الكتروریسی و در مقیاس نانو انجام شده است. مزایای استفاده از نانو الیاف در مقایسه با انواع معمول سنسورهای موجود در بازار، دارا بودن نسبت سطح به حجم بالاتر و در نتیجه حساسیت بیشتر و كاهش زمان پاسخگویی به تغییرات دمای محیط، تخلخل بالا، اندازه منافذ كوچك و ظرفیت جذب بالا می باشد. دانش تولید این دسته از حسگرها به صورت انحصاری در اختیار شركتهای پیشرفته دنیا می باشد و دستیابی به فرمول ایجاد تغییرات رنگی برگشت ناپذیر با گستره دمایی وسیع به عنوان یكی از اولین دستاوردهای این حوزه در ایران مطرح می شود. مهمتر آنكه در تولید این حسگر از بستر نانوالیاف استفاده شده كه می تواند باعث افزایش دقت و سرعت تغییر رنگ حسگر تحت تأثیر دمای مشخص گردد.