اظهارنامه: 1399/09/18
اظهارنامه: 139950140003008048
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1399/11/25
ثبت: 103723
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: آقای میلاد توسلی - آقای محمود علیزاده ثانی - آقای کیهان محمدی
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: محمود علیزاده ثانی - میلاد توسلی - کیهان محمدی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
اندیكاتورهای هوشمند بر پایه رنگدانه های طبیعی ابزارهایی هستند كه توانایی كنترل و پایش و انتقال اطلاعاتی در رابطه با كیفیت غذا را دارند. همچنین این اندیكاتورها، توانایی ردیابی تاریخچه ی محصولات غذایی در نقاط بحرانی در زنجیره ی تولید غذا را دارند و از اینرو مصرف كننده را از شرایط محصول و بسته بندی آگاه می سازند. از رایج ترین اندیكاتورهای هوشمند مورد استفاده در بسته بندی های مواد غذایی ، اندیكاتورهای pH می باشند. زیرا علاوه بر طراحی ساده و هزینه پایین، پاسخ این اندیكاتورها مرتبط با نرخ تغییرات pH محصول می باشد و برای كنترل وضعیت ماده غذایی در طول زنجیره تولید، نگهداری و توزیع تا زمان مصرف استفاده می شود. اندیكاتورهای نشانگر در واقع تازگی محصولات غذایی بر اساس تركیباتی كه بعنوان شاخص تازگی در مواد غذایی مطرح می شوند عمل می كنند. از طرف دیگر به بكارگیری فراروده های جانبی كارخانجات صنایع غذایی از جمله محصولات جانبی زرشك به عنوان رنگدانه طبیعی و هم چنین انواع بیوپلمیرها مانند سلولز و مشتقات آن و كیتوزان باعث می شود كه ارزش افزوده اقتصادی در بخش كشاورزی و صنایع غذایی افزایش یابد. همچنین با به كارگیری این تركیبات برای صنایع بسته بندی و تولید اندیكاتورهای هوشمند میزان آلودگی های زیست محیطی و بیماری های منتقله از طریق مواد غذایی فاسد به حداقل می رسد. از طرفی، این تركیبات طبیعی می توانند حامل های بسیار مناسبی برای انتقال و بارگذاری تركیبات ضد میكروبی و آنتی اكسیدانی برای ساخت اجزای مختلف بسته بندی از جمله اندیكاتورهای تشخیص فساد و تازگی محصولات نیز باشند. لذا هدف از مطالعه ی حاضر تولید اندیكاتورهای هوشمند با استفاده از مواد كاملا طبیعی و زیست تخریب پذیر از جمله متیل سلولز و نانوكیتین حاوی رنگدانه زرشك (به عنوان عامل تغییرات رنگ در مقابل تتغییرات pH) می باشد كه این اندیكاتورها به اثراتی مانند تغییرات در pH، دما و شرایط محیط اطراف محصول غذایی كه می تواند طی فساد تغییر كنند، حساس هستند و در صورت بروز هر تغییری دال بر فساد مواد غذایی، این مورد را نشان می دهند، لذا در صورت رسیدن به نتیجه مطلوب راهكاری مناسب و سالم برای صنعت بسته بندی مواد غذایی جهت كاهش ضایعات مواد غذایی و جلوگیری از شیوع مسمومیت ها و بیماری ها ارائه داد.