اظهارنامه: 1399/04/11
اظهارنامه: 139950140003003039
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1399/12/10
ثبت: 103892
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: آقای مرتضی كریم پور
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: حمیده آسایش طلب - فایزه فلاح - مرتضی كریم پور
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
مهم ترین ماده نگهدارنده شیمیایی كه به صورت فراوان در فرآورده های گوشتی مورد استفاده قرار می گیرد، سدیم نیتریت است. سدیم نیتریت به موجب اثر سمیتی كه بر روی سلول های انسان دارد سبب بروز بیماری مهلك سرطان و به موجب تجمع در مغز سبب بیماری خطرناك آلزایمر می شود. بنابراین با توجه به ماهیت شیمیایی سدیم نیتریت افزودنی در تركیب سوسیس و كالباس، جایگزین كردن تمام سدیم نیتریت موجود در فرآورده های گوشتی با تركیبات گیاهی به منظور استفاده مردم از غذا های با كیفیت و عاری از مواد نگهدارنده شیمیایی، به عنوان هدف اصلی این اختراع بوده است. حل این مساله یعنی تولید پودر گیاهی جهت جایگزینی صد در صدی سدیم نیتریت در فرآورده های گوشتی، استفاده از 3 گیاه میخك با نام علمی Syzygium aromaticum ، اكالیپتوس با نام علمی Eucalyptus globulus و رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis است. برای تولید این پودر گیاهی، ابتدا گیاهان مورد نظر را پودر كرده و به طور جداگانه با استفاده از روش ماسراسیون عصاره گیری می كنیم. پس از آماده شدن عصاره ها، آن ها را با نسبت 3:1:1× و با ترتیب میخك، اكالیپتوس و رزماری تركیب كرده و با هیتر استایرر تركیب مورد نظر را خشك ودر انتها به پودر تبدیل می كنیم. به دلیل استفاده این پودر گیاهی در مقادیر بسیار كم در فرآورده های گوشتی، از لحاظ اقتصادی به صرفه بوده و مقدار استفاده از این تركیب در حد مجاز برای مصرف انسانی است.