اظهارنامه: 1399/08/03
اظهارنامه: 139950140003006671
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1400/01/25
ثبت: 104203
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: آقای علی حقیقی اصل - آقای هادی شارع محمدی - خانم مریم خواجه نوری - دانشگاه دانشگاه سمنان
وضعیت اعتبار: اعتبار دارد
مخترع/مخترعان: علی حقیقی اصل - هادی شارع محمدی - مریم خواجه نوری
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
در سال های اخیر توجه زیادی به استفاده از روش استخراج با آب مایع با دمای زیر بحرانی به عنوان یكی از مطرح ترین فنآوری های دوستدار محیط زیست، به جای روش استخراج با حلال های آلی متداول صورت گرفته است. آب مایع با دمای زیر بحرانی به صورت آب تحت فشار با دمایی بین ℃ 100 تا ℃ 374 (دمای بحرانی آب)، كه در این شرایط در حالت مایع قرار دارد، تعریف می شود. استفاده از آب مایع با دمای زیر بحرانی به عنوان حلال برای استخراج تركیباتی كه مرتبط با دارو یا غذا هستند بسیار مناسب است زیرا آب حلالی غیر سمی است و نیز استفاده از حلال های آلی، نیازمند مرحله حذف این گونه حلال ها می باشد. داده های حلالیت در آب مایع با دمای زیر بحرانی ، اطلاعات ارزشمندی را در ارتباط با امكان، بازده و زمان استخراج به ما می دهند. روش های آزمایشگاهی اندازه گیری حلالیت تركیبات در آب مایع با دمای زیر بحرانی به دو دسته استاتیك و دینامیك تقسیم می شوند. در این اختراع، حلالیت بتاكاروتن (به عنوان یكی از آنتی اكسیدن های مهم) در آب زیر دمای بحرانی اندزه گیری شد. بدین منظور با طراحی دستگاه اندازه گیری حلالیت در شرایط استاتیك، ابتدا آب با دمای زیر بحرانی در تماس بتاكاروتن قرار می گیرد و توسط میكسر كاملا اختلاط صورت می گیرد و بعد از گذشت زمان تعادل، محلول با عبور از میكرو فیلتر با فشار بالا به درون ظرف جمع آوری محصول هدایت می شود. طراحی فرآیند به گونه ای است كه در تمام مراحل، فشار و دمای محلول ثابت باقی می ماند و لذا اندازه گیری حلالیت به طور دقیق در شرایط زیر دمای بحرانی صورت می گیرد. تولید فشار برای ایجاد شرایط زیر دمای بحرانی و همچنین اسپری محلول، توسط گاز نیتروژن صورت می گیرد.