نسخه آزمایشی

كيت ارزيابي كيفيت عسل بصورت كمي و كيفي، بر اساس محتواي تركيبات فنوليك، خواص آنتي اكسيداني و فعاليت آنزيم دياستاز

شماره اظهارنامه: 139850140003007038
مالک/مالکان: اصغر زربان

تاریخ اظهارنامه: 1398/08/13
مخترع/مخترعان: اصغر زربان
شماره ثبت : 100668
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد

تاریخ ثبت: 1400/04/10
طبقه بندی بین المللی: A61K 8/97 A61K 31/11 A61K 31/12


خلاصه اختراع :

عسل (Honey) يك فرآورده طبيعي شيرين است كه توسط زنبور عسل Apis Mellifera)) با استفاده از شهد گلها توليد مي شود. مواد تشكيل دهنده عسل، عبارت است از آب به ميزان ۱۵ تا ۲۰ درصد، انواع قندها به ميزان ۸۰ تا ۸۵ درصد و همچنين تركيبات پيچيده‌اي از مواد نيتروژن دار، آنزيم ها، تركيبات فنوليك، املاح ،ويتامين ها و ديگر تركيبات فيتوشيميايي به ميزان حدود 2 درصد مي باشد. تركيب مواد شيميايي با توجه به منطقه جغرافيايي ونوع گلها متفاوت است. همچنين تغييرات فصلي ، محيطي، نحوه فرآوري عسل ، زمان ذخيره سازي و شرايط آن، اثرزيادي بر تركيبات عسل دارد. عسل داراي دو اثر تغذيه اي و دارويي بوده و در طب سنتي و از دوران باستان مورد توجه قرار داشته است. در حال حاضركيفيت عسل و اطمينان از طبيعي بودن آن بسيار مورد توجه قرار گرفته است و روشهاي متنوعي در اين خصوص ابداع و در حال انجام هستند. اگرچه در اكثر روشهاي موجود، بيشتر به طبيعي بودن عسل و همچنين پايين بودن مواد سمي و توكسيك در عسل توجه مي شود ولي كمتراز اثرات بيولوژيك آن در تعيين كيفيت ، درجه بندي و استاندارد سازي آن استفاده مي شود. در سالهاي اخير نشان داده شده است كه بسياري از خواص سودمند عسل و ارزش بيولوژيكي آن به همان تركيبات پيچيده ، بخصوص تركيبات فنوليك آن ارتباط دارد. تركيبات فنوليك شامل فلاونوئيدها و اسيدهاي فنوليك بوده، كه به عنوان عوامل اصلي ايجاد كننده خواص آنتي اكسيداني عسل مطرح مي باشند و اساساً توانايي خنثي‌سازي راديكال‌هاي آزاد توسط عسل را باعث مي شوند. مطالعات زيادي ارتباط بين سطح تركيبات فنوليك و ظرفيت آنتي اكسيداني عسل با خواص ضد سرطاني، ضد التهابي، ضد ميكروبي، تعديل چربي هاي خون، كاهش قند خون و كاهش مشكلات گوارشي و ...را نشان داده اند و امروزه عسل علاوه بر اينكه به عنوان ماده غذاي مورد استفاده قرار ميگرد، بيشتر به خواص دارويي و اثرات بيولوژيكي آن توجه مي شود. لذا با ارزيابي اين تركيبات، مي توان در تعيين كيفيت عسل و همچنين براي استاندارد سازي كيفيت عسل استفاده نمود. ازمهمترين مزاياي اين كيت اين است كه علاوه بر اينكه ماهيت طبيعي بودن و شرايط نگهداري مناسب عسل را نشان مي دهد به خواص بيولوژيكي عسل مي‌پردازد و كيفيت عسل بر اساس ظرفيت اثر بخشي آن در زمينه هاي مختلف مرتبط با سلامت، پيشگيري و يا درمان بيماريها را نشان مي دهد.

لینک کوتاه این صفحه : darkob.co.ir/IHTU5F21

جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.

- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران

- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع

- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع