عنوان اختراع: سس سویا بدون تخم مرغ
اظهارنامه: 1397/05/10
اظهارنامه: 139750140003004031
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1398/04/12
ثبت: 98915
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: دانشگاه دانشگاه فردوسی مشهد
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: مصطفی مظاهری طهرانی - سمیه پاك سرشت
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
این اختراع مرتبط با حوزه صنایع غذایی زیر گروه سسهای سالاد است. بر اساس استاندارد ملی ایران به شماره 2454 از نوع سس فرانسوی كمچربی است. سس فرانسوی سویا حاوی فیبر رژیمی سویا، مواد معدنی (مس، آهن، پتاسیم، كلسیم و روی)، پروتئینهای سویا و چربی غیراشباع میباشد و فاقد كلسترول است.وجود پروتئین سویا در این اختراع، بهدلیل داشتن پروفایل اسیدهای آمینه مناسب، كاهش دریافت كالری، تاثیرات مثبت آن بر چاقی و كنترل وزن، برای سلامت مصرفكنندكان مفید است و میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی را كاهش دهد. عدم حضور كلسترول آنرا برای بیماران هیپركلسترولمی مناسب كرده و در رژیم غذایی افراد گیاهخوار نیز میتواند مورداستفاده قرار گیرد.بهمنظور تهیه سس فرانسوی سویا ابتدا سوسپانسیونی از آرد سویا با آبجوش تهیه و بهمدت حدود 15 تا 20 دقیقه مخلوط شد. سوسپانسیون تهیه شده سپس به سردخانه منتقل گردید تا كاملا خنك شود. سپس تركیبات موجود در فرمول بهجز روغن و صمغهای گوار و زانتان داخل مخلوطكن به آن افزوده شدند و كاملا مخلوط گردیدند. در مرحله بعد روغن موجود در فرمول به صورت قطره قطره به تركیب قبل اضافه گردید. پس از آن و در آخرین مرحله صمغهای گوار و زانتان به مخلوط تهیهشده اضافه شدند. سس فرانسوی سویای تهیهشده به این روش دارای پذیرش حسی بالا و ارزش تغذیه ای خوب و نیز قیمت تمام شده پایین است.