عنوان اختراع: فرمولاسیون بهینه سازی شده نوشیدنی فراسودمند شیر عناب
اظهارنامه: 1397/12/26
اظهارنامه: 139750140003010999
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1397/12/26
ثبت: 99657
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: دانشگاه فردوسی مشهد
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: محمد محسن زاده - مهدی جهانی - محمد مالكی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
عناب با نام علمی Ziziphus jujube Mill از خانواده Rhamnaceae یك درخت میوه مقاوم با خواص دارویی بسیار ارزشمند است. این میوه ارزشمند یكی از محصولات استراتژیك ایران و به خصوص خراسان جنوبی می باشد. تا به امروز بر روی فراوری این محصول ارزشمند كار علمی و تخصصی صورت نگرفته است. به همین لحاظ این محصول جایگاه خاص خود را با توجه به فوایدی كه دارد در سبد غذایی انسان كسب نكرده است. فواید شیر و محصولات شیری امروزه بر هیچ كس پوشیده نیست. ولی شیر با توجه به خصوصیات، طعم و مزه ی خاصی كه دارد توسط بعضی از افراد پسندیده نمی شود. امروزه با تولید محصولات شیری با طعم های مختلف، مردم استقبال خوبی از این محصولات كرده اند. این محصولات كه اكثرا با اسانس های صنعتی طعم دار تولید می شوند جایگاه بسیار خوبی در بین مردم پیدا كرده است. نوشیدنی فراسودمند عناب، با توجه به این كه از اسانس استفاده نشده است و به لحاظ طبیعی بودن كاملا طبیعی می باشد بسیار مفید می باشد. همچنین این نوشیدنی فراسودمند برای كودكان و افراد مسن كه نیاز به شیر دارند و از سوی دیگر خام خوردن عناب برای این افراد آسان نمی باشد، بسیار مطلوب می باشد و به حل این مشكل كمك می كند. در این نوشیدنی علاوه بر اینكه از فواید شیر و عناب به طور همزمان استفاده می شود، طعم مطلوبی هم دارد و بسیار مورد استقبال ارزیابان قرار گرفت. در این پژوهش برای اولین باز در دنیا با استفاده از تیمارهای مختلف و متغیرهای (میزان عناب، پایدار كننده كاراگینان و شكر)، بهترین نقطه كه دارای بهترین خصوصیات فیزیكوشیمیای و بیشترین امتیاز ارزیابی حسی را دارد تعیین شد. بهترین شرایط میزان 2 درصد صمغ كاراگینان و 5/7 درصد شكر محاسبه شد. (سند به شماره 003303 الف/92 در تاریخ 1398/08/18 صادر گردید)