عنوان اختراع: دستگاه تسریع جوانه زنی با امواج میكروفركانسی
اظهارنامه: 1397/04/28
اظهارنامه: 139750140003003533
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1398/09/18
ثبت: 99851
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: امین حاضروظیفه - امین عباسی شبیلوی سفلی
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: امین حاضروظیفه - امین عباسی شبیلوی سفلی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
مایكروویو یك موج الكترومغناطیسی در باند فركانسی MHz 300 تا GHz 300 می باشد كه به ترتیب دارای طول موجی در محدوده ی m 1 تا mm 1 است در این محدوده ی فركانسی انرژی مایكروویو نمی تواند در مدار سیمی انتقال یابد و باید در فضا با استفاده از هادی امواج منتقل شود باند فركانسی كمتر از مایكروویو، امواج رادیویی و بالاتر از آن امواج مادون قرمز نامیده می-شوند. وقتی كه بذر تحت تأثیر تشعشع مایكروویو قرار می گیرد میدان الكترومغناطیسی در داخل بذر ایجاد می گردد كه اثر این میدان در نتیجه وجود رطوبت در داخل بذر بدلیل پدیده ی چرخش دو قطبی و هدایت یون ها به حرارت تبدیل می گرددایجاد حرارت در داخل بذر كه با انتقال انرژی كافی به پیوندهای گلیكوزیدی بین گلوكزهای ساختار نشاسته سبب سست شدن آن ها در ساختار شبكه ای شده و سبب افزایش سرعت و مقدار تجزیه اندوختهی بذر میگردد. همچنین ایجاد خلل و فرج در پوسته و آندوسپرم بذر در زمان تشعشع تسهیل در نفوذ آب به درون بذر شده و مناسبسازی بستر برای جوانهزنی میگردد. لازم بذكر است كه، افزایش قوه نامیه بذر در اثر افزایش سنتز آنزیمهای جوانهزنی همانند آلفا آمیلاز و بتا آمیلاز از دیگر نتایج بكارگیری تششعات مایكروویو میباشد. افزایش در دسترس قرارگیری مواد آندوسپرم برای رویان، افزایش سرعت دسترسی به اندوخته بذور و افزایش كارایی مصرف اندوختهی از دیگر تغییرات ایجاد شده در شرایط كاربرد این تششعات میباشد. برآیند تمام این موارد سبب می گردد بذوری كه تحت تششع مایكروویو قرار گرفته اند نسبت به سایر بذور و بذور علف های هرز از سرعت و درصد بالای جوانه زنی بهرهمند گردند. براین اسا در این تحقیق دستگاه تسریع جوانه زنی بذور با استفاده از امواج میكروفركانسی ساخته شد.