عنوان اختراع: سامانه هیدروژلی پكتین-كازئینات به عنوان جایگزین چربی در محصولات لبنی"Hydrogel Based Dairy Fat Substitute"
اظهارنامه: 1399/03/17
اظهارنامه: 139950140003002239
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1399/10/06
ثبت: 103260
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: موسسه پژوهشکده علوم و صنایع غذایی - خانم ناتالیا نپووینیخ Nataliia Nepovinnykh - خانم آرام بستان
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: آرام بستان - ناتالیا نپووینیخ Nataliia Nepovinnykh - رسول کدخدائی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
در طی سال های اخیر شیوع بی رویه چاقی و همراهی آن با بسیاری از بیماری های مزمن اهمیت چاقی را به عنوان یك بیماری متابولیك بیش از پیش مشخص نموده است. سبك و شیوه زندگی امروزی كه متأسفانه همراه با تحرك كم و رژیم غذایی نامناسب است منجر به اضافه وزن و چاقی میشود. این دلایل منجر به تمایل مصرف كنندگان به محصولات غذایی كم و بدون چربی شده است و این تقاضا واحد های صنعتی را وادار به توسعه فرمولاسیون محصولات غذایی كم چرب كرده است. از آن جا كه چربی عامل ایجاد و حفظ عطر و طعم و همچنین ظاهر مناسب و قابلیت خوراكی مطلوب است كاهش یا حذف چربی با حفظ ویژگی های مطلوب محصول اولیه چالش پیش روی صنایع می باشد. در این اختراع كمپلكس های محلول كازئین- پكتین به عنوان جایگزین چربی در محصولات لبنی معرفی شده و به عنوان نمونه كاربرد این محصول در دسر لبنی مورد بررسی و آزمون قرار گرفته است . تركیب جایگزین چربی پیشنهادی با موفقیت امكان كاهش موثر میزان چربی با حفظ ویژگی های مطلوب حسی در محصول دسر لبنی را فراهم نموده است.