عنوان اختراع: ماست فراسودمند بااستفاده از الیاف پروتئین و روش تهیه آن"Functional yogurt using protein fibers and method of making"
اظهارنامه: 1399/03/31
اظهارنامه: 139950140003002626
ثبت: 1399/12/13
ثبت: 103929
مالک/مالکان: موسسه پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران - موسسه موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: مریم هاشمی - فوژان بدیعی
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
الیاف پروتئینی به دلیل داشتن ساختار رشته ای می توانند برای بهبود بافت محصولات غذایی با پروتئین زیاد (بیش از 10%) استفاده شوند. تولید ماست با محتوای پروتئینی زیاد با خواص حسی مطلوب كه در مدت نگهداری سفتی بافت خود را حفظ كرده و آب پس ندهد، همواره مورد توجه مصرف كنندگان بوده است. استفاده از این محصولات در رژیم های لاغری باعث كاهش وزن مصرف كننده می شود و برای سالمندان و ورزشكاران كه نیاز به پروتئین زیاد در رژیم غذایی خود دارند، بسیار مناسب است. برای به دست آوردن بافت مطلوب و ویژگی های تكنولوژیكی مناسب، به فرمولاسیون ماست بامحتوای پروتئین بالا، پلی ساكاریدهای مختلفی اضافه می شود. در حالی كه با استفاده از الیاف پروتئین به جای پلی ساكاریدها می توان علاوه بر افزایش محتوای پروتئین محصول نهایی، باعث ارتقاء كیفی و تكنولوژیكی این محصولات در مقایسه با فرآورده های مشابه شود. ضمن اینكه از منابع پروتئین بدست آمده از پسماندها نیز می توان استفاده مطلوب كرد و مشكلات ناشی از سوء تغذیه پروتئینی را نیز برطرف نمود.