خلاصه اختراع : يكي از تقلبهايي كه اخيرا در تهيه محصولاتي همچون انواع نانها صورت ميگيرد افزودن ماده سمي سديم ديتيونيت يا بلانكيت است كه با هدف ور آمدن خمير و سفيد كردن محصول استفاده ميشود. اين تركيب موجب از بين رفتن پرزهاي روده و ممانعت از فعاليت آنتياكسيدانها ميشود و احتمال عوارضي همچون سرطان روده را افزايش ميدهد. عليرغم استفاده روز افزون از بلانكيت، اما تشخيص آن در محصولات آردي نيازمند تجهيزات پيچيدهاي همچون HPLC و يا روش تيتراسيون يدومتري است كه نظارت بر اين تقلب را بسيار مشكل ميسازد. در اختراع حاضر، روشي سريع براي تشخيص بلانكيت در محصولات آردي توسعه داده شده است. در روش ابداع شده، مخلوط آبي نمونه با محلول مس تركيب شده و در محيط قليايي شديد، شرايط براي واكنش اكسيداسيون اختصاصي مهيا ميشود. پس از گذشت 2 دقيقه، نمونه ي منفي (بدون بلانكيت) به رنگ سبز درآمده، اما نمونه مثبت بصورت آبي فيروزه اي در خواهد آمد. دستگاههاي نظارتي و يا عموم مردم ميتوانند از اين اختراع براي تشخيص استفاده از بلانكيت در محصولات غذايي استفاده كنند.
جهت استفاده از امکانات زیر در این صفحه به حساب کاربری خود وارد شوید و مراحل تایید امتا را به اتمام برسانید.
- نمایش لینک این اختراع در اداره ثبت اختراعات ایران
- ارسال پیام به مالک / مخترع این اختراع (لطفا جهت سوال در خصوص اختراع با شماره های موسسه نوفن تماس نگیرید، پس از ثبت نام در سایت دارکوب، میتوانید به اختراع پیغام دهید)
- نمایش اطلاعات تکمیلی (عکس، متن، و نحوه همکاری) این اختراع