عنوان اختراع: كیت ارزیابی كیفیت عسل بصورت كمی و كیفی، بر اساس محتوای تركیبات فنولیك، خواص آنتی اكسیدانی و فعالیت آنزیم دیاستاز
اظهارنامه: 1398/08/13
اظهارنامه: 139850140003007038
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1398/12/21
ثبت: 100668
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: اصغر زربان
وضعیت اعتبار: اعتبار ندارد
مخترع/مخترعان: اصغر زربان
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
عسل (Honey) یك فرآورده طبیعی شیرین است كه توسط زنبور عسل Apis Mellifera)) با استفاده از شهد گلها تولید می شود. مواد تشكیل دهنده عسل، عبارت است از آب به میزان ۱۵ تا ۲۰ درصد، انواع قندها به میزان ۸۰ تا ۸۵ درصد و همچنین تركیبات پیچیدهای از مواد نیتروژن دار، آنزیم ها، تركیبات فنولیك، املاح ،ویتامین ها و دیگر تركیبات فیتوشیمیایی به میزان حدود 2 درصد می باشد. تركیب مواد شیمیایی با توجه به منطقه جغرافیایی ونوع گلها متفاوت است. همچنین تغییرات فصلی ، محیطی، نحوه فرآوری عسل ، زمان ذخیره سازی و شرایط آن، اثرزیادی بر تركیبات عسل دارد. عسل دارای دو اثر تغذیه ای و دارویی بوده و در طب سنتی و از دوران باستان مورد توجه قرار داشته است. در حال حاضركیفیت عسل و اطمینان از طبیعی بودن آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است و روشهای متنوعی در این خصوص ابداع و در حال انجام هستند. اگرچه در اكثر روشهای موجود، بیشتر به طبیعی بودن عسل و همچنین پایین بودن مواد سمی و توكسیك در عسل توجه می شود ولی كمتراز اثرات بیولوژیك آن در تعیین كیفیت ، درجه بندی و استاندارد سازی آن استفاده می شود. در سالهای اخیر نشان داده شده است كه بسیاری از خواص سودمند عسل و ارزش بیولوژیكی آن به همان تركیبات پیچیده ، بخصوص تركیبات فنولیك آن ارتباط دارد. تركیبات فنولیك شامل فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیك بوده، كه به عنوان عوامل اصلی ایجاد كننده خواص آنتی اكسیدانی عسل مطرح می باشند و اساساً توانایی خنثیسازی رادیكالهای آزاد توسط عسل را باعث می شوند. مطالعات زیادی ارتباط بین سطح تركیبات فنولیك و ظرفیت آنتی اكسیدانی عسل با خواص ضد سرطانی، ضد التهابی، ضد میكروبی، تعدیل چربی های خون، كاهش قند خون و كاهش مشكلات گوارشی و ...را نشان داده اند و امروزه عسل علاوه بر اینكه به عنوان ماده غذای مورد استفاده قرار میگرد، بیشتر به خواص دارویی و اثرات بیولوژیكی آن توجه می شود. لذا با ارزیابی این تركیبات، می توان در تعیین كیفیت عسل و همچنین برای استاندارد سازی كیفیت عسل استفاده نمود. ازمهمترین مزایای این كیت این است كه علاوه بر اینكه ماهیت طبیعی بودن و شرایط نگهداری مناسب عسل را نشان می دهد به خواص بیولوژیكی عسل میپردازد و كیفیت عسل بر اساس ظرفیت اثر بخشی آن در زمینه های مختلف مرتبط با سلامت، پیشگیری و یا درمان بیماریها را نشان می دهد.