عنوان اختراع: تكنولوژی هردل برای تولید ماست پروبیوتیك مقاوم به كپك زدگی با استفاده از مخمر Kluyveromyces marxianus
اظهارنامه: 1401/04/04
اظهارنامه: 140150140003002416
طبقه بندی بین المللی :
ثبت: 1401/06/20
ثبت: 107803
طبقه بندی بین المللی:
مالک/مالکان: آقای حسین حسن نژاد - خانم پروین اروج زاده قره خاچی - آقای علی عبدالعلی زاده - آقای عزیز همایونی راد
وضعیت اعتبار: اعتبار دارد
مخترع/مخترعان: حسین حسن نژاد - پروین اروج زاده قره خاچی - علی عبدالعلی زاده - عزیز همایونی راد
فایلهای ضمیمه (فقط با اینترنت داخلی):
خلاصه اختراع
این اختراع مربوط به حوزه صنایع غذایی بوده كه عمده ترین چالش امروزه علاوه بر فساد بیولوژیكی زود هنگام فرآورده های لبنی از جمله ماست مرجوع شده به كارخانه، معضلی در زمینه پروبیوتیك ها جهت غنی سازی مواد غذایی مربوط به كاهش شدید تعداد نهایی پروبیوتیك ها و زنده مانی آن ها بسیار قابل توجه بوده است. این موضوع می تواند سبب افزایش مقبولیت و مصرف غذاهای هدفمند با نظر بر خاصیت سلامت بخشی گردد. ماست به دلیل دارا بودن ریز مغذی ها و تركیبات سلامت بخش مانند اسیدهای آمینه ضروری، اسیدهای چرب غیراشباع و ضروری، الیگوساكاریدهای پری بیوتیك، ویتامین ها و مواد معدنی می تواند به عنوان حامل مناسب برای پروبیوتیك ها باشد. ماست حاوی مخمر Kluyveromyces marxianus به دلیل ویژگی های خاص خـود مانند سرعت رشد بالا، تشكیل زیست توده بزرگ، مقاومت در برابر حرارت بالا و ایمن بودن در زمینه كاربردهای صنعتی می تواند بسیار قابل توجه در زمینه تولید ماست قرار گیرد. یكی دیگر از سازوكارهای مهم مخمر Kluyveromyces maxianus در مهار رشد عوامل میكروبی دخیل در فساد ماست، مربوط به سرعت رشد ذاتی بالا و رقابت برای استفاده از مواد مغذی محیط با تحمل شرایط اسیدی، قابلیت رشد و تكثیر بیشتری در محیط اسیدی ماست را دارد و فرصـت رشـد را از دیگر عوامل میكروبی عامل فساد میگیرد. این فرآورده می تواند جایگاه خاصی در سبد مصرف كنندگان به ویژه میان افراد با رژیم غذایی گیاهخواری و افراد حساس به لاكتوز به خود اختصاص دهد، همچنین نقش بسزایی در بكارگیری این تكنولوژی در صنایع تولید ماست با نظر بر مقاومت مقابل فساد ها را داراست. Hurdle technology for producing mold-resistant probiotic yoghurt by using yeast Kluyveromyces marxianus